Home » Advokat Anto Nobilo: David Dragičević je ubijen, ali nije silovan

Advokat Anto Nobilo: David Dragičević je ubijen, ali nije silovan

Hrvatski advokat Anto Nobilo nije više dio međunarodnog tima sastavljenog za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića, a u razgovoru za FTV je kazao da je istina da je 21-godišnjak ubijen, ali da ga niko nije silovao, masakrirao i da njegovo ubistvo nije zavjera policijsko-tužilačkih organa.

Nobilo je naveo da je slučaj blizu rješenja jer se zna gdje je ubijen, kako je ubijen, ali da se ne zna ko ga je ubio – zbog čega je stvorena iskrivljena slika u javnosti o samom slučaju ubistva.

“Otac Davor Dragičević je očajan čovjek, sve mu praštam i sve ga razumijem, njemu je sin stradao. Međutim, njega su obuhvatili ljudi iz politike i oni ga otprilike usmjeravaju. Njima odgovara da je bio masakriran, da je silovan, da ga je ubila policija, da je ministar unutrašnjih poslova to naredio. Ništa to nije istina. Mogu zasigurno reći: niko ga nije silovao, niko ga nije masakrirao, nije ubijen u zgradi MUP-a, nije zavjera policijsko-tužilačkih organa da bi se ubio 21-godišnji dječak, to nije istina”, rekao je Nobilo.

  Zbog porasta krađa hrane trgovine u BiH angažiraju i zaštitare, a krade se sve od maslaca do kroasana

Podsjećamo, Ifet Feraget ostaje jedini advokat porodice stradalog banjalučkog mladića Davida Dragičevića. U advokatskom timu bili su još Duško Tomić i Anto Nobilo.

Davor Dragičević i dalje tvrdi da je “vrh RS-a i tužilaštva umiješan u ubistvo njegovog sina”.