Home » Ako se po jutru dan poznaje, SDA i NES ostaju na vlasti u ZDK, definitivno!

Ako se po jutru dan poznaje, SDA i NES ostaju na vlasti u ZDK, definitivno!

Ako se po jutru dan poznaje, u pvom slučaju ako se po početku kampanje vlast nazire-definitivno je da će u ZDK vlast i u naredne godine činiti SDA i NES.

Predizborni skupovi ove dvije stranke posjećeni su i više od očekivanog, a uzme li se u obzir sve šta je urađeno u mandatu koji je na isteku, od toga da su plate zaposlenih u obrazovanju i policiji najveće u BiH, da je Budžet ZDK znatno uvećan i stabilan, da porodilje imaju naknadu od 1 000 KM, da su završeni brojni infrastrukturni projekti, da su putevi modernizovani…činjenice su koje zanemariti mogu samo zlonamjerni.

A zlonamjernicima i populistima bliži se kraj, a tome u prilog ide i činjenica da su skupovi BHI-Kasumović Fuad u dosadašnjem dijelu kampanje doživjeli potpuni fijasko. Vlasnik tzv stranke BHI-Kasumović Fuad, zenički gradonačelnik Fuad Kasumović nije se htio obratiti na otvaranju kampanje u Tvrđavi Vranduk gdje nije došao niko od mještana i simpatizera, a u Tvrđavi su bili samo kandati i pokoji član njihovih porodica koji idu na sve skupove. Također, važno je istaknuti da se na slikama, uprkos obmanama propagande Fuada Kasumovića, jasno vidi da su skupovi u potpunosti zanemareni od strane građana Zenice. Sa skupa u Donjoj Gračanici uz saopćenje je objavljena samo slika kako se vlasnik stranke Fuad Kasumović obraća s govornice, a kome samo znaju oni koji su tamo bili-oni koji su morali jer su morali i na listu BHI-KF, a bilo je tek 4,5 mještana Donje Gračanice. Iz ovih razloga ne možete u javnom prostoru vidjeti slike sa skupova privatne stranke Fuada Kasumovića.

Narod u Zenici je proozreo sve manipulacije i laži osumnjičenika za organizovani kriminal koji je otišao i korak dalje pa je na svoju listu, osim onih koje je pozapošljavao u Gradsku upravu i javna preduzeća kojima suvereno vlada 6 godina, kao i onih koji su po ko zna koji put promijenili stranački dres, stavio čovjeka koji je bio dio UZP-a, čovjeka koji je tokom rata bio u Žepču kao zapovjednik HVO-a, a oni koji su u to vrijeme bili u Žepču dobro znaju šta se tamo dešavalo Bošnjacima.

Iz svega navedenog, što je samo dio obmana, podmetanja i laži Fuada Kasumovića, ne čudi što su građani prepoznali i što iz dana u dan otvoreno daju podršku strankama koje su ZDK učinile najstabilnijim kantonom i kantonom koji je lider u izvozu i zapošljavanju. Na kraju se samo postavlja pitanje koliko će SDA i NES imati zajedno mandata u Skupštini ZDK i ko će voditi s pozicije kantonalnog premijera pozitivne procese, kao što je slučaj i sada, na nivou ZDK u narednom mandatnom periodu…

Izvor: glasno.ba