Home » Ambasador Moore posjetio Travnik

Ambasador Moore posjetio Travnik

Ambasador Jonathan Moore, šef misije OSCE-a u BiH, boravio je danas u Travniku gdje je o razvoju općine i stanju u oblasti obrazovanja razgovarao sa načelnikom ove općine Admirom Hadžiemrićem.

Sastanak s načelnikom Travnika
Sastanak s načelnikom Travnika

Nakon toga ambasador Moore posjetio je i zgradu travničke gimnazije, koju zajednički koriste Katolički školski centar i Mješovita srednja škola Travnik.

U pratnji ravnatelja KŠC „Petar Barbarić“ Željka Marića i direktora MSŠT Fahrudina Karakaša, obišao je obje škole. Ambasador Moore je još jednom je podsjetio domaće političare da posljedice nepoštivanja sudskih odluka najviše osjećaju učenici i jedne i druge škole.

Katolički školski centar koristi jednu polovinu zgrade kojoj su vlasnici. Uslovi za rad su dobri, ali nedostaje prostora za dalji razvoj. Uslove za rad u Mješovitoj srednjoj školi Travnik ambasador je ocjenio deprimirajućim, kao i činjenicu da je gradnja školske zgrade u zastoju već nekoliko godina.

Ambasador Morre naglasio je kako se slučaj sa zgradom travničke gimnazije i smještajem Mješovite srednje škole mora riješiti na bolje i u koristi učenika, odnosno svih budućih generacija.

K.K.