Home » Američka senatorica u središtu NATO-a pozvala da se preusmjeri pažnja na BiH

Američka senatorica u središtu NATO-a pozvala da se preusmjeri pažnja na BiH

Prilikom posjete središu NATO-a u Briselu američka senatorica Jeanne Shaheen, koja je nedavno boravila u našoj državi, kazala je da je pozvala NATO saveznike da preusmjere pažnju na održavanje mira u Bosni i Hercegovini.

Senatorica je istakla da je završila posjetu središtu NATO-a gdje se sastala sa američkom ambasadoricom pri NATO-u Julianne Smith, dodavši da je jako važno da američki Senat ostane ujedinjen u podršci Ukrajini. Tokom posjete osvrnula se i situaciju u BiH.

“U našim razgovorima, podijelila sam zabrinutost zbog pogoršanja situacije u Bosni i Hercegovini, te nastavljam pozivati naše NATO saveznike da preusmjere pažnju na održavanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu”, istakla je Shaheen.

  Prevoznici gase kamione zbog visokih cijena goriva

Podsjećamo, senatorica Shaheen tokom boravka u BiH zajedno sa senatorima Chrisom Murphyem i Thomom Thillisom, članovima Komiteta za vanjske poslove Senata SAD-a, kazala je da će poruke koje je dobila u BiH prenijeti kongresu SAD-a i američkoj administraciji.

“Ranije je u SAD-u donesena je dvostranačka rezolucija. Nadam se da u vezi onim što smo čuli moći ćemo to prenijeti Senatu i administraciji u Washingtonu i razgovarati o važnosti kontinuiranog angažmana o važnosti što se dešava ovdje, ali i o budućnosti Evrope. Bilo je lijepo čuti pojačan interes ljudi u BiH za pridruživanje NATO savezu i EU. Podržat ćemo nastojanja u tom smjeru”, rekla je senatorica tom prilikom.

Izvor: Klix