Home » Amir Šećić knjigu predstavlja u Bonnu: Želimo da se Srebrenica nikada ne zaboravi, niti ponovi

Amir Šećić knjigu predstavlja u Bonnu: Želimo da se Srebrenica nikada ne zaboravi, niti ponovi

Amir Šećić, 23-godišnji mladić čija je tužna životna sudbina, koja ipak ima sretan nastavak, ganula mnoge Bosance i Hercegovce, autobiografsku knjigu “Teško da sam bio dijete” u subotu, 21. aprila promovirat će u Njemačkoj.

Promocija će se održati od 20 sati u Bošnjačkom kulturnom centru “Hajr” u Bonnu koji vodi efendija Mustafa Hodžić.

Podsjetimo, Šećić je knjigu posvetio tragično nastradalom ocu Ibrahimu, koji je ubijen u srebreničkom genocidu i kojeg nikada nije upoznao. Ona svjedoči o njegovoj pobjedi nad nesretnim okolnostima, preprekama i životnim iskušenjima koja je prošao nakon što ga je kao bebu majka ostavila, a uprkos svemu ostao je častan i pošten, i takav s ponosom nosi prezime svog oca.

Odrastanje bez roditelja, ljubavi majke i oca, podrške, pomoći, savjeta najbližih, sa saznanjem da ga je majka napustila, najteža je bol ovog mladića koju nosi kroz život. Dijelio je istu sudbinu mnoge djece iz Srebrenice. Bio je sam i u svojim pobjedama, ali i porazima.

  Studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici za '16 dana aktivizma' pripremile izložbu 'KnjiŽenstvo BiH'

– Ovo će biti prva promocija knjige izvan Bosne i Hercegovine, i za mene znači širenje istine i prisjećanje na strašne dane za osobe koje su prošle golgotu rata, i za osobe koje su, kao i ja, izgubile sve što se može izgubiti. Uz pomoć Bosanaca i Hercegovaca širom svijeta želim promovirati knjigu i skrenuti pažnju na sve što se desilo. Želimo da se Srebrenica nikada ne zaboravi, niti ponovi – ističe Šećić pred promociju u subotu u Bonnu.