Home » Arcelor Mittal Zenica omogućio praksu za 30 srednjoškolaca

Arcelor Mittal Zenica omogućio praksu za 30 srednjoškolaca

Kompanija ArcelorMittal Zenica omogućit će  obavljanje praktičnog dijela nastave za oko 30 zeničkih srednjoškolaca, koji će do kraja ove školske godine upoznavati se o proizvodnim procesima u svim pogonima.

Ovo je rezultat nedavno potpisanog sporazuma između ArcelorMittala Zenica i zeničkih srednjih  škola za tehnička zanimanja, a koji omogućava učenicima da osim teorijskog znanja koje stječu u školi, dobiju i neophodna praktična iskustva i vještine. Na taj način nastavni proces bit će značajno unaprijeđen, a učenici će po završetku srednje škole biti mnogo spremniji za radna mjesta koja ova industrija nudi.

  NES Zenica: Večeras centralni predizborni skup na Trgu Alije Izetbegovića uz muzički program Lapsus benda!

– Danas je ova grupa mladih ljudi, koji dolaze iz Mješovite srednje industrijske škole i Srednje mješovite škole „Mladost“ iz Zenice, dobila prvu obuku iz oblasti zaštite na radu, koja je od izuzetne važnosti u ArcelorMittalu Zenica, kako bi bili spremni za ulazak u pogone. Tokom praktičnog rada, svaki učenik će dobiti svog mentora, uposlenika kompanije, koji će mu pokušati prenijeti što više znanja iz različitih oblasti proizvodnog procesa – kaže šefica za odnose s javnošću  AMZ-a Dijana Božić-Srdanović.

Fena