Home » ArcelorMittal Zenica saopćio: Poslali kući oko 40 radnika koji su bili u kontaktu sa kolegicom čiji je muž pozitivan na Covid-19

ArcelorMittal Zenica saopćio: Poslali kući oko 40 radnika koji su bili u kontaktu sa kolegicom čiji je muž pozitivan na Covid-19

Zbog radnice, čiji suprug je pozitivan na koronavirus, danas je Uprava kompanije Arcelor Mittala Zenica kući, u privremenu izolaciju, poslala određen broj radnika uz upute da se do daljnjih poteza od strane zdravstvenih zvaničnika, uzdrže od kontakata sa drugim osobama. Prema navodima iz ove kompanije, radnica AMZ je danas došla na posao, iako je bila svjesna da je njen muž u međuvremenu testiran, zbog mogućeg kontakta i zaraze koronavirusom Covid-19.

Prema saznanjima našeg portala, ona je jutros doputovala u radničkom autobusu, sa još desetak osoba, te je tokom prijepodneva bila u svom pogonu u kontaktu sa otprilike isto toliko osoba. Kompanija je poduzela mjere na izolaciji određenog broja zaposlenih, a zvaničan broj biće saopćen tokom dana.

Danas, 13.4.2020., kolegica koja radi u centralnoj radionici došla je na posao nakon 15 dana boravka kod kuće, iako je vrlo dobro znala da je suprug bolestan i čeka rezultate ispitivanja za COVID-19. Nakon današnjeg dolaska na posao se susrela sa gotovo 15 ljudi. U međuvremenu je dobila poziv od supruga, koji je potvrdio da je test na COVID-19 pozitivan. S obzirom da je kroz jedan sat boravka u Kompaniji srela mnoge kolege, oko 40 ljudi je poslano na boravak u kući u narednih 15 dana, a kao preventivna mjera u borbi protiv eventualnog širenja zaraze, zvanično je saopćeno iz ove kompanije oko 16.30 sati.

  Đački dom u Zenici popunio kapacitete i za narednu školsku godinu uvećao cijenu smještaja za 13 KM

-Napravljen nam je veliki problem, ali pokušat ćemo se organizovati kako bismo prevladali ovu situaciju. Mi imamo i održavanje po departmentima pa će, sada, na njima biti veći teret posla – kaže Zuhdija Kapetanović, predsjednik Sindikata ove kompanije.

 

Zenicablog.com