Home » Armin Muzaferija: Drago mi je što radost Bajrama mogu dijeliti sa hiljadama ljudi

Armin Muzaferija: Drago mi je što radost Bajrama mogu dijeliti sa hiljadama ljudi

Odlični Armin Muzaferija nakon velikih bajramskih koncerata u Bugojnu i Visokom, večeras će se družiti sa publikom u Sarajevu u sklopu manifestacije “Novogradski dani”.

Naš pjevač koji je poznat po emotivnim nastupima, na koncertu duhovne muzike u 20 sati u Centru “Safet Zajko” nastupit će u pratnji tesavvufskog ansambla, a na sceni sa njim bit će i članovi hora “Hamza”, te hafiz Aziz Alili, koji mu je bio gost i na koncertima u Bugojnu i Visokom.

– Drago mi je što radost Bajrama mogu dijeliti sa hiljadama ljudi. Tokom ramazana sam nastupao širom BiH, a bajramski koncerti na najbolji način zaokružuju jednu lijepu muzičku priču. U Bugojnu smo zbog kiše morali promijeniti lokaciju održavanja, te smo koncert otpjevali u sportskoj dvorani, ali obećavam Bugojancima da ćemo uskoro napraviti lijepu muzičku priču na otvorenom. Svaki nastup u Visokom je posebno emotivan. Lijepo je doći u svoju čaršiju, odakle je i krenula moja karijera – kaže Muzaferija koji će narednih dana nastupati u Travniku (7.6), njemačkom Düsseldorfu (8.6) i Manheimu (9.6).