Home » Arnel Isak prisustvovao dodjeli nagrada mladima iz BiH na temu zaštite ekologije

Arnel Isak prisustvovao dodjeli nagrada mladima iz BiH na temu zaštite ekologije

Danas je ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK, Arnel Isak, u rezidenciji ambasade Francuske u Sarajevu prisustvovao uručivanju nagrada za prva tri mjesta u takmičenju za mlade na temu zaštite ekologije.

Inače, prijemu su prisustvovale ambasadorice Francuske, Češke i Švedske te njihovi savjetnici, predstavnici Evropske delegacije u BiH, kao i nekoliko predstavnika nevladinih organizacija u BiH.

Prva tri mjesta na takmičenju osvojile su sljedeće škole:

1. “Spasimo pčele spasimo nas”, OS “Aleksa Šantić”, Sarajevo
2. “Zemlja za nikoga”, Gimnazija “Muhsin Rizvić”, Kakanj
3. “Bolesna planeta”, Gimnazija “Edhem Mulabdić, Maglaj;

Pravo na učešću su imali mladi ljudi iz cijele zemlje pa je tako drugo i treće mjesto pripalo učenicima dvije gimnazije iz ZDK.

  Bolnica u Zenici na liječenju ima jednog Covid-pacijenta, tešanjska bez zaraženih koronavirusom

– Bila mi je izuzetna čast prisustvovati jednom ovakvom događaju, prije svega što se radi o mladim ljudima kojima je već u ovom razdoblju njihovog života izražen osjećaj za ekologiju, okoliš, prevenciju i zaštitu iste. Raduje me što se ova tema u našem društvu ne zapostavlja te što smo i na ovaj način imali priliku da pokažemo kvalitet i znanje koje posjeduju naši mladi. Ovim putem razmijenili smo iskustva, mišljenja i ideje o nekim budućim koracima, koje bi mogli sprovesti zajedničkim snagama za što bolju i zdraviju životnu sredinu – poručio je ministar Isak na današnjem prijemu.