Home » Arnel Isak se oprostio od saradnika u resornom ministarstvu ZDK-a i predstavio rezultate svog rada (FOTO)

Arnel Isak se oprostio od saradnika u resornom ministarstvu ZDK-a i predstavio rezultate svog rada (FOTO)

Povodom napuštanja pozicije ministra za prostorne uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK, a odlaska na poziciju zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Arnel Isak se jučer oprostio od svojih donedavnih saradnika,

Isak se o tom događaju oglasio i na svom zvaničnom Facebook profilu, a mi njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Ovo je moj tim ljudi sa kojima sam uspješno sarađivao u proteklom mandatu kao ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK. Naš mandatni period će ostati upamćen kao najproduktivniji do sada i na to sam mnogo ponosan. S obzirom da je širok spektar djelovanja ministarstva na čijem sam čelu bio, možemo biti ponosni na većinu projekata koje smo realizovali u toku mandata. Imali smo značajne projekte u poboljšanju infrastrukture u Zeničko-dobojskom kantonu, a također i u sektoru okoliša.

Kada sam 2019. godine imenovan na čelo ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK-a, ujedno sam postao i najmlađi ministar u Bosni i Hercegovini. Sve to je sa sobom donijelo i veliki teret koji se ogledao u mnoštvu opstrukcija i prepreka, počevši od medijskog linča pa sve do pokušaja da se onemogući realizacija projekata veoma značajnih za građane Zeničko-dobojskog kantona. Ni u jednom trenutku nije bilo jednostavno nositi se sa tim.

Uprkos svemu danas se pored tih prepreka iza nas nalaze i one dobre stvari, kao što su uspješno završeni projekti koji su olakšali život mnogim stanovnicima Zeničko-dobojskog kantona. Moram naglasiti da je ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK-a u periodu 2010.-2018. godine u ovaj kanton uložila svega 11 miliona KM. Imenovanjem mene na poziciju ministra prethodno pomenutog ministarstva, u periodu od 2019.-2022. godine u Zeničko-dobojski kanton, uloženo je 45 miliona KM i uspješno je realizovano preko 100 projekata. Dakle, za protekle četiri godine osigurano je i realizovano više sredstava nego u proteklih 20 godina.

Kao što znate, prema rezultatima CIK-a na proteklim Općim izborima, zahvaljujući vašoj podršci izabran sam za zastupnika u Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH. Sretan sam zbog povjerenja koje ste mi ukazali. Ovu našu zajedničku pobjedu shvatam kao obavezu da nastavim raditi u vašem interesu kao i do sada, jer samo oni koji iskreno prihvate da nose teret javne funkcije mogu biti pokretači promjena.
Bolji životni uslovi svih građana i dalje će biti prioritet mog daljnjeg političkog djelovanja.

Zajedno ćemo hrabro nastaviti graditi pozitivno okruženje koje će biti privlačno domaćim i stranim investitorima, a što će u konačnici po automatizmu stvoriti bolje uslove za život naših građana.

Želim vam mnogo uspjeha u budućem radu i nadam se da ćemo opet imati priliku da sarađujemo.”