Home » Autobuska stanica u Zenici uskoro u funkciji pod upravljanjem Prevoza putnika Zavidovići

Autobuska stanica u Zenici uskoro u funkciji pod upravljanjem Prevoza putnika Zavidovići

Nakon što je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uplatio obećana sredstva radnicima Zenicatransa oni su i zvanično izmjestili autobuse sa stanice koja će uskoro biti puštena u funkciju.

Nepoznati dolazni i odlazni peroni autobusa te svakodnevna opasnost za pješake i putnike koji su između autobusa prelazili saobraćajnicu kod autobuske stanice u Zenici, postat će prošlost kroz nekoliko dana kada ova stanica ponovo, nakon godinu, bude imala svoju svrhu.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

Prije nekoliko mjeseci autobuska stanica u Zenici data je na korištenje firmi Prevoz putnika Zavidovići koja već dva dana radi na uređenju stanice.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

U razgovoru za Klix.ba Eldin Ćivić, direktor Prevoza putnika Zavidovići, je kazao da se već nekoliko dana radi na popravci krova, uređenju dolaznih perona, sječi stabala te izmještanju neispravnih autobusa Zenicatransa.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

“Proteklih dana smo čistili i prali autobusku stanicu i sve upravne prostorije, vršili smo sječu grana koje su doslovno ulazile u autobusku stanicu. Pokušat ćemo što ljepše urediti stanicu za putnike, iako je zbog vremenskih prilika i temperatura veoma teško obavljati sve planirane radove”, kazao je Ćivić.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

Kazao je da će autobuska stanica raditi po istom principu te da se trenutno očekuje priključak struje kako bi u rad bila puštena šalter-sala za prodaju karata, nakon čega će autobusi ići svojim ustaljenim rasporedom.

“Neće više biti problema i smetnji u saobraćaju kako je to bilo ranije. U narednom periodu ćemo obaviti razgovore s nekim radnicima Zenicatransa i neki će se vjerovatno ponovo pojaviti na radnom mjestu na ovoj stanici”, zaključio je Ćivić.

Klix.ba