Home » Banja Luka: Počeli protesti simpatizera i opozicije i pozicije, za sada bez incidenata

Banja Luka: Počeli protesti simpatizera i opozicije i pozicije, za sada bez incidenata

Sve se više građana okuplja na Trgu Krajine u Banjoj Luci i u Parku „Mladen Stojanović“ gdje su danas zakani miting vladajućih stranaka u Republici Srpskoj (SNSD, DNS i SP) i protest opozicije (SDS, PDP, NDP, SRS RS i Napredna Srpska).

Već je oko 10.000 ljudi okupljeno je na Trgu Krajine, javlja Srna, gdje će se uskoro iz Palate Republike uputiti predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Sve se više građana okuplja se i u Parku „Mladen Stojanović“ gdje je zakazan i protest opozicije (SDS, PDP, NDP, SRS RS i Napredna Srpska).

Simpatizeri pružaju podršku Dodiku
Simpatizeri pružaju podršku Dodiku

U banjalučki park pristigli su i neki od lidera opozicije – predsjednik PDP-a Branislav Borenović i NDP-a Dragan Čavić – dok će uoči mitinga u šetnju u centru grada i predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik, čiji su neki od koalicionih partnera već bili na glavnom banjalučkom trgu.

Dva današnja skupa u Banjoj Luci, koja se održavaju na udaljenosti od oko kilometar, osiguravaju jake snage policije RS-a, a metalnim ogradama napravljene su prepreke da se ne susretnu učesnici skupova.

Pristalice opozicije nose brojne transparente na kojima piše: “Možete kako hoćete, ali i ne dok hoćete”, “Foča kaže samo smjene”, “Ide Mile i vodi tajkune, neka s tobom zatvore napune”, “Dole Vlada”…

Simpaziteri vladajućih stranaka u RS-u na glavni trg su istakli natpise:”Naprijed Srpska”, “SNSD”, “Republiko Srpska živi u slobodi, nek te doživotno Dodik Mile vodi”.

Današnja okupljanja u Banjoj Luci prati veliki broj medijskih ekipa iz Republike Srpske, BiH regiona, ali i svijeta.

Oslobodjenje.ba