Home » Bećirović nakon susreta s Erdoganom: Ohrabrujuće poruke za sve građane i narode BiH

Bećirović nakon susreta s Erdoganom: Ohrabrujuće poruke za sve građane i narode BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović objavio je da je u Antaliji, zajedno s kolegama u Predsjedništvu BiH, imao prijateljski i veoma sadržajan sastanak s predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoanom.

-Na početku razgovora iskazao sam zahvalnost predsjedniku Erdoanu na srdačnom gostoprimstvu i ukazanom poštovanju prema državi Bosni i Hercegovini. Tokom sastanka rekao sam da je za Bosnu i Hercegovinu veoma važno da nastavi produbljivati političke, ekonomske i druge veze s Republikom Turskom. Predsjedniku Erdoanu sam iskazao poštovanje za sveukupnu pomoć državi Bosni i Hercegovini. Posebno sam istakao da je za našu državu važno da što prije uđe u članstvo NATO saveza i da zajedno s Republikom Turskom bude u ovoj Alijansi, objavio je Bećirović na svom  Facebook profilu.

Poruke predsjednika Erdoana su, dodaje on, ohrabrujuće za sve građane i narode Bosne i Hercegovine, a posebno njegove riječi “da trebamo raditi na učvršćivanju mira i stabilnosti, ekonomskim projektima i jačanju državnih institucija Bosne i Hercegovine koje trebaju biti funkcionalne i efikasne.”

-Kao član Predsjedništva BiH učinit ću sve što je u mojoj moći da u narednom periodu svestrana i prijateljska saradnja između Bosne i Hercegovine i Republike Turske bude još snažnija i kvalitetnija. To je obostrani interes naših država i naroda i zato smo i razgovarali o nekim novim zajedničkim koracima koje ćemo realizirati u narednom razdoblju, poručio je Bećirović.