Home » BHRT: Ajanović ispao iz bh. tima za Eurosong!

BHRT: Ajanović ispao iz bh. tima za Eurosong!

BHRT je danas donijela odluku da se aktivnosti na pripremama za Eurosongu 2016 nastavljaju prema ranije utvrđenoj dinamici.

“Intenzivne probe izvođača odvijaju se u studiju BHRT-a, gdje sa Adnanom Mušanovićem, muzičkim producentom i Harisom Pašovićem, rediteljem scenskog nastupa, predstavnici BiH svako veče naporno rade na izvođenju pjesme s kojom će predstaviti Bosnu i Hercegovinu”, navode iz BHRT-a.

Kako je incident uzrokovao autor pjesme, BHRT je odlučio da Almir Ajanović neće biti u sastavu delegacije koja će putovati u Stockholm.

“Ovu odluku donijeli smo nakon dobijanja zvanične informacije Policijske uprave Travnik o incidentu koji se desio na Vlašiću, kada je Ajanović svojim nedopustivim ponašanjem povrijedio više osoba, zbog čega je protiv njega podnesena prekršajna prijava”, dodaje se u soapštenju.

BHRT je donio ovu odluku imajući u vidu činjenicu da su izvođači, koji predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu, bili žrtve napada i da ni na koji način nisu inicirali incident koji se dogodio.

U otvorenom pismu kojim se obratio BHRT-u i sam Almir Ajanović je najavio povlačenje iz Projekta i posebno istaknuo da je šteta učinjena i da ne postoji mogućnost da se vrati u prošlost i da je ispravi.

“Ono što mogu jeste da se izvinim osobama koje sam povrijedio, a kako obično biva, najčešće povrijediš one najbliže i najdraže. Da se izvinim vama sa BHRT-a koji ste uložili sve što ste u ovom trenutku objektivno mogli u ovaj projekat. I najvažnije, da se izvinim građanima ove zemlje u nadi da se ovo neće odraziti na naš nastup u Stockholmu“, između ostalog stoji u ovom otvorenom pismu.

Iz BHRT-a navode da izvođačka ekipa, koja ima odgovoran zadatak da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem Eurosongu, nastavlja sa intenzivnim pripremama za nastup u Globe Areni u Stockholmu, 10. maja 2016. godine.

Klix