Home » BiH i Sjeverna Makedonija imaju spremne sporazume iz oblasti turizma i ekonomije

BiH i Sjeverna Makedonija imaju spremne sporazume iz oblasti turizma i ekonomije

Ambasador Bosne i Hercegovine u Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović razgovarao je s predsjednikom Vlade Republike Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim o intenziviranju veza i saradnje posebno poslovnih zajednica, za koje dvije zemlje već imaju spremne sporazume o saradnji u oblasti turizma i ekonomije, koji su usaglašeni sa obje strane i čeka se određivanje datuma potpisivanja.

Ambasador Jaćimović je posebno istakao kako je neophodno obnoviti inicijativu za olakšanje putovanja između dvije zemlje, prvenstveno kroz uspostavljanje direktne avionske linije, a što će služiti kao poticaj za unapređenje ekonomskih odnosa.

Upoznao je Kovačevskog i o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te je pozvao predsjednika Kovačevskog da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Na sastanku je razgovarano i o regionalnoj saradnji, koja u aktuelnoj ekonomskoj i energetskoj krizi postaje iznimno važna u smislu međusobne podrške između zemalja zapadnog Balkana, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.