Home » BiH: Nema stabilizacije vremena, u gorju moguć i snijeg

BiH: Nema stabilizacije vremena, u gorju moguć i snijeg

Nestabilno i kišovito vrijeme očekuje se sve do 17. svibnja kada bi se vremenske prilike nakratko trebale stabilizirati.

 Jutros je u cijeloj zemlji osvanulo oblačno vrijeme sa kišom mjestimično, najhladnije je bilo na Bjelašnici, 4 stupnja, dok je najtoplije bilo u Neumu, gdje je izmjereno 19 stupnjeva Celzijusa. U 5 sati jutros u Sarajevu, Tuzli i Zenici je bilo 13, a u Banjoj Luci i Mostaru 14 stupnjeva Celzijusa.

U petak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša ili lokalni pljiuskovi sa grmljavinom očekuju se u većem dijelu naše zemlje. Poslije podne biće padavina uglavnom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 17 do 23 stupnja Celzijusa.

U subotu uglavnom pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni veći dio dana sa lokalnim pljuskovima. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima slabi lokalni pljuskovi se očekuju poslije podne. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 17 do 23 stupnja Celzijusa.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 5 do 10, na jugu od 9 do 14, a dnevne od 10 do 16, na jugu od 17 do 22 stupnja Celzijusa.

Slobodna Bosna