Home » BiH: Vremenska prognoza za naredna četiri dana

BiH: Vremenska prognoza za naredna četiri dana

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana slaba kiša ili lokalni pljusak se prognoziraju uglavnom na području Krajine i jugozapadu Bosne, a rijeđe u centralnim područjima i Hercegovini.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 26 celzija.

nedjelju će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje će usloviti lokalne pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 27 stepeni.

ponedjeljak se očekuje sunčanije prije podne. Po kotlinama će biti i magle. Razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje će usloviti lokalne pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26, na jugu zemlje do 28 stepeni.

utorak će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana će usloviti lokalne pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 28 celzija.