Home » BiH: Vremenska prognoza za naredna tri dana

BiH: Vremenska prognoza za naredna tri dana

U petak, 16. decembra očekuje nas pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. U jutarnjim satima padavine u većem dijelu naše zemlje. Tokom dana uglavnom u Hercegovini, zapadnim i jugoistočnim područjima Bosne, a u noći u većini područja. Intenzivnije padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, gdje je moguća i grmljavina. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu do 14, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 stepeni.

U subotu, 17. decembra, biće pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u Krajini sa snijegom. U većem dijelu Bosne tokom dana očekuje se susnježica ili slab snijeg u nizinama. Prema kraju dana prestanak padavina. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 9 do 14, a dnevna  u Krajini -1 do 2, u ostatku Bosne od 3 do 8, a u Hercegovini od 10 do 16 stepeni.

U nedjelju 18. decembra, u centralnim i istočnim područjima Bosne pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti. U ostatku zemlje sunčano. U jutarnjim satima se očekuje mraz. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu od 2 do 7, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 10 stepeni, saopćio je Federalni hidrometeorolški zavod..