Home » Bihać: Mladić skočio kroz školski prozor zbog poraza u igri?!

Bihać: Mladić skočio kroz školski prozor zbog poraza u igri?!

Dječak u smrt zakoračio na malom odmoru, nakon časa matematike, naočigled cijelog razreda. Dva dana ranije drugarici kazao da će se ubiti. Dženaza danas na gradskom mezarju Humci.Roditelji, tri sestre, te mnogobrojna rodbina i prijatelji danas su se oprostiti od A.H., desetogodišnjeg učenika četvrtog razreda Osnovne škole „Prekounje“ u Bihaću, koji je u ponedjeljak preminuo nakon što je skočio sa drugog sprata škole koju je pohađao. Dženaza i ukop nastradalog dječaka obavljeni su u 16 sati na gradskom groblju Humci.

Najavio samoubistvo

Učenik je preminuo u ponedjeljak popodne u bihaćkoj bolnici, usljed teških povreda koje je zadobio prilikom pada. Niko se ne usuđuje ni spekulisati šta je dijete od deset godina moglo natjerati na odluku da otvori prozor učionice i skoči u smrt.

Uposlenici škole i danas su bili u šoku, te su nam, vidno potreseni, kazali kako o slučaju ne mogu mnogo govoriti zbog istrage, koja je još u toku. Ipak, jedna od uposlenica, drhtavim glasom nam je kazala kako pretpostavlja da je dječak vjerovao da će moći simulirati vještine iz virtuelnih igara te se nakon skoka dočekati na noge.

-Ne znamo šta mu se moglo dogoditi da to tek tako uradi. Od milja smo ga zvali Grga, bio je omiljen ovdje, odličan učenik – kazala nam je ova uposlenica, ne želeći otkriti svoj identitet.

Kako nam je ispričala, drama se odigrala tokom malog odmora, nakon održanog časa matematike.

-Na času matematike su igrali neki kviz i on je poražen u tom kvizu. To ga je pogodilo jer je teško podnosio poraze, bio je sjajan učenik. Otišao je u WC i umio se, a nastavnica ga je smirila, kazavši mu da je to samo igra i da će pobijediti drugi put. Djelovalo je kao da je sve u najboljem redu. Nastavnica je nakon časa izašla i nije došla ni do stepenica kada se začula vika učenika. Čim je ona izašla, on je rekao da će skočiti i otvorio prozor i skočio – ispričala nam je ova žena.

Tada je nastala pometnja, a njegovi drugovi nisu mogli povjerovati šta se dogodilo. Kako smo saznali, nekima od njih je od šoka i pozlilo, pa je i njima ukazivana medicinska pomoć.

Elvira, majka dječaka, koja radi u školi koju je njen sin pohađao, i njegov otac Jasmin, direktor Gimnazije u Bihaću, jučer su i dalje bili u šoku i nisu mogli vjerovati da njihovog najmlađeg djeteta više nema. U nevjerici su slušali različite verzije priča o onome što se dogodilo njihovom sinu. Navodno, neki su tvrdili kako su djeca sa tog kobnog prozora hvatali wifi signal od kafića preko puta, te da je dječaku ispao mobitel, a on pao za njim.

-Da li je on sam skočio, ili se poskliznuo, vjerujte ni nama nije jasno – kazao nam je kratko ožalošćeni otac Jasmin H.

Dan žalosti u Bihaću

Uposlenici škole, pak, tvrde da je dječak skočio kroz prozor. Kako su oni saznali, desetogodišnjak je samoubistvo i ranije spominjao, te je prije samo dva dana školskoj drugarici kazao kako će se ubiti.

U bihaćkoj policiji su nam samo pojasnili kako u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

-Prema policijskim saznanjima nije bilo nasilja, radi se o nesretnom slučaju – kazao nam je Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a USK.

Jučer je obavljen i patološki pregled tijela stradalog dječaka, dok za obdukciju nije bilo potrebe. Saznajemo da je utvrđen lom na kostima glave, jer je dječak sa prozora pao direktno na desnu stranu glave, zadobivši kobne povrede.

Dan žalosti u Bihaću 

Zbog smrti učenika četvrtog razreda, ali i 18-godišnjeg Dine Selimovića koji je nakon saobraćajne nesreće izgubio bitku za život, 11. maj u Bihaću je proglašen Danom žalosti. Obojici mladića će isti dan biti klanjana dženaza. Dino Selimović je preminuo u utorak ujutro u bihaćkoj Kantonalnoj bolnici, a povrijeđen je u nesreći koja se u nedjelju dogodila u ulici Jablanska kada je vozačica automobila polo udarila u motocikl na kojem je bio suvozač.

(E.F./Faktor.ba)