Home » BIHAMK – Učestali odroni na brojnim putnim pravcima

BIHAMK – Učestali odroni na brojnim putnim pravcima

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetuje se opreznija vožnja i napominje da je zimska oprema zakonski obavezna.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 04.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22.00do 06.00 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Ivan na putu Tarčin-Konjic od 09.00 do 15.00 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

  Čović: Brojevi u Klubu Bošnjaka ne bi trebali utjecati na sporazum sa Osmorkom

Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22.00-06.00 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići), zbog klizišta, saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.