Home » BIR TV spremno dočekuje i mubarek mjesec ramazan i svoj drugi rođendan

BIR TV spremno dočekuje i mubarek mjesec ramazan i svoj drugi rođendan

BIR TV će s prvim danom mjeseca ramazana započeti cjelodnevno emitiranje programa. Sa mnoštvom novih sadržaja namijenjenih cijeloj porodici, BIR TV spremno i na lijep način dočekuje i mubarek mjesec ramazan i svoj drugi rođendan.

Kroz različite programske sadržaje sudjelovat će blizu 200 učesnika, istaknutih alima, predstavnika vjerskog života, univerzitetskih profesora, uglednih kulturnih radnika, književnika, sportista, poslovnih ljudi, studenata, učenika, u najkraćem uzornih i uglednih javnih ličnosti.

S posebnim zadovoljstvom u BIR-u TV naglašavaju gostovanje srebreničke majke Salihe Osmanović za koju su, u želji da barem na tren obraduju njeno ranjeno srce, uz pomoć dobrih ljudi osigurali odlazak na ramazansku umru.

Uz ramazansku sofru, za čiju su pripremu zadužene vrijedne članice Udruženja Izvor iz Bužima koje će svakog dana pripremiti neko od tradicionalnih bosanskih jela, posebnu ljepotu ramazanskom programu dat će gostovanje hafiza Sulejmana Bugarija. Njegove inspirativne poruke kao i obično nikoga neće ostaviti ravnodušnim, navodi se u saopćenju.

Također, kao jedina TV kuća u BiH BIR TV će uživo emitirati sehurski program pod nazivom Zapostimo zajedno, kojeg će i ove godine kreirati i realizirati Zehra Alispahić, najavljeno je iz BIR TV-a.