Home » Bivši predsjednik Čelika odgovorio na optužbe: Jasmin Memišević je marioneta kome je krajnji cilj gašenje kluba

Bivši predsjednik Čelika odgovorio na optužbe: Jasmin Memišević je marioneta kome je krajnji cilj gašenje kluba

Nakon što smo objavili tekst o tome da je predsjednik Čelika i Upravni odbor podnio krivičnu prijavu protiv bivšeg predsjednika Selvedina Šatorovića, kontaktirali smo i drugu stranu, kako bi dobili odgovore na ono za šta su ga prozvali, te za što je dobio krivičnu prijavu.

Šatorović je za SportSport.ba kazao da se osjeća ponosan na ono što je uradio zajedno sa ostalima u i oko kluba, koji su zadnjih pola godine bili u Čeliku.

“Vidite pet dana prije početka prvenstva, kada klub nema riješen igrački kadar, Upravni odbor ima potrebu da svoju nesposobnost prebacuje na neke nebitne stvari. U narednom periodu ću podnijeti krivičnu prijavu protiv Jasmina Memiševića zbog lažnog prijavljivanja, a ovim putem pozivam nadležne organe da se ispita i ako sam ja nanio štetu klubu spreman sam odgovarati za to. Naprotiv Upravni odbor kojim sam ja predsjedavao je poslovao pozitivno jer uzimajući u obzir koliko se vratilo starih dugovanja prema bivšim igračima, trenerima, povjeriocima (200.000 KM), dug od dvije plate i premije za opstanak u iznosu od oko 130.000 KM je manji od onoga što smo mi vratili. U sporazumu s Jusićem i Salčinovićem je samo potvrđeno činjenično stanje nastalo iz ranijeg perioda, a to je bio jedan od uslova da se dobije licenca za Premijer ligu” ističe Šatorović.

Bivši predsjednik se još jednom osvrnuo na sadašnji sastav Upravnog odbora, kojeg smatra nesposobnim za vođenje velikog kluba kao što je Čelik.
“U Zenici će vam oprostiti sve osim uspjeha, ponosan sam na ono što smo uradili, postigli smo historijski rezultat jer su mnogi bili za ispadanje i gašenje kluba. S obzirom na to da mi nismo bili politički postavljeni, te da nismo pristajali na bilo kakve prljave igre oko kluba, jer Čelik je iznad svih, ovim putem mogu slobodno kazati d Jasmin Memišević iz dana u dan pokazuje da je jedna obična marioneta kome je cilj ispadanje kluba u 1.ligu FBiH i gašenje Čelika”, kazao je Selvedin Šatorović bivši predsjednik Čelika.

Sportsport.ba