Home » Bušatlić: Vesna, jel’ to Bakir zahtjevao vraćanje u rukovodstvo PD Parlamenta FBiH?

Bušatlić: Vesna, jel’ to Bakir zahtjevao vraćanje u rukovodstvo PD Parlamenta FBiH?

Danas i sutra Predstavnički dom i Dom naroda Federalnog parlamenta održat će vanredna zajedanja zbog razmatranja novog zakona o penzijsko i invalidskom osiguranju, rebalansa ovogodišnjeg budžeta Federacije BiH, te predloženog budžeta FBiH za narednu godinu.

Sjednica PD Federalnog parlamenta je počela, a ono što su zastupnici primjetili na početku je to da je zamjenica predsjedavajućeg, Vesna Švancer, koja je teatralno na prošloj sjednici napustila mjesto u rukovodstvu i sjela sa svojim stranačkim kolagma iz SBB-a, ponovo zauzela svoje mjesto u rukovodstvu parlamenta. Tada je Švancer kratko prokomentrisala da je to uradila jer je Bakir Izetbegović od kadrova SBB-a zahtjevao da napuste sve funkcije.

Šta se od prošle sjednice do danas promijenilo pa Švancer, kao što se vidi na slici, sjedi na mjestu koje joj po funkciji pripada nije nam poznato.

  U FBiH 1,84 miliona radno sposobnog stanovništva, 48 posto ekonomski aktivno
prof.dr.Ilhan Bušatlić, nezavisni poslanik u PD Parlamenta FBiH

Kratak komentar dao nam je nezavisni poslanik Ilhan Bušatlić koji je svoj medijski istup,kako kaže, želio iskoristiti da dopredsjedavajućoj Švancer uputi javno pitanje:“ Vesna, jel’ to Bakir zahtjevao vraćanje u rukovodstvo PD Parlamenta FBiH?”

U Nacrtu budžeta za 2018. godinu povećan je transfer kantonima i općinama na 18 miliona KM. Pri tome je rebalansom budžeta za ove namjene planirano 12 miliona KM.

Federalno ministarstvo finansija, pridržavajući se načela stabilizacijskog djelovanja fiskalne politike, izradilo je Nacrt budžet Federacije BiH za 2018. godinu, koji iznosi 2.875.051.837,00 KM. To je za 127,4 miliona KM ili pet posto više u odnosu na ovogodišnji budžet Federacije BiH.

Direktno.ba