Home » “Camino Verde” objavio spot za pjesmu “Ružica”

“Camino Verde” objavio spot za pjesmu “Ružica”

Pjesma “Ružica” bihaćke grupe “Camino Verde” ugledala je svjetlo dana. Lider grupe Ado Iftić napisao je muziku i tekst za ovu numeru prije dvije godine, a ona je ujedno i najavni singl novog albuma grupe “šARENO”. Gost na snimanju bio je i Alen Islamović, koji je otpjevao jednu dionicu u pjesmi.

– Pjesma i spot “Ružica” govore o tome da, kada je ljubav u pitanju, žena uvijek pobjeđuje. Snaga žene utjelovljena je i u našoj gošći u videu, prvakinji bodybildinga Sanji Pleši. U spotu, koji je sniman u jednoj bihaćkoj školi, smo se igrali raznom garderobom, a jako interesantne cipele koje smo nosili su stigle direktno iz Munchena, od našeg prijatelja Mirzada Pervanića Migosa. Koristili smo i moj stari Fender, kojeg je davno naslikao bh. umjetnik Nusret Hošić. Dobro smo se zabavili na snimanju, a vjerujem da će tu pozitivnu energiju publika prepoznati gledajući i slušajući našu “Ružicu”- kaže Ado Iftić.

Podsjetimo, novi album grupe sa dugogodišnjim bogatim muzičkim iskustvom “šARENO” sadržavat će 15 pjesama, a sam naziv ovog ostvarenja je simboličan zbog različitih muzičkih žanrova koje je “Camino Verde” koristio u pjesmama.

https://www.youtube.com/watch?v=2rDF0fUcVKs&feature=youtu.be