Home » Čampara traži parlamentarnu raspravu o sigurnosnoj situaciji u Sarajevu

Čampara traži parlamentarnu raspravu o sigurnosnoj situaciji u Sarajevu

Nakon što je večeras u Sarajevu, na jednoj od najprometnijih ulica pet nepoznatih osoba napalo ženu, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, Aljoša Čampara, zatražio je parlamentarnu raspravu o sigurnosnoj situaciji u KS.

U objavi na društvenim mrežama Čampara je podsjetio da je skoro pa istovremeno u samom centru grada ranjen maloljetnik, tinejdžer.

-U danima iza nas desile su se pucnjava na Baščaršiji u kojoj je ranjena žena, pucnjava na Kovačima, sukobi navijača, te niz saobraćajnih nesreća u kojoj su stradali pješaci, zatim teška saobraćajna nesreća na Skenderiji u kojoj je vozilom upravljalo maloljetno lice itd.  Ne možemo zaboraviti nesreću u u kojoj su stradale mlade doktorice, te brutalno ubistvo nedužnog momka na Otoci, navodi Čampara

Mora se, kaže, pogledati istini u oči i mora se konstatovati da je zabrinjavajuća sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo.

-Pitanje sigurnosti je pitanje koje prevazilazi politiku i koje se mora otvoriti na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo. Nema mjesta populizmu na ovakvim pitanjima. I opozicija i pozicija moraju imati isti interes, a to je Kanton Sarajevo kao sigurno mjesto života naših građana. Policijski službenici rade težak posao i pokušavaju se izboriti sa svim izazovima, ali MUP KS, Vlada KS i mi skupštinski zastupnici moramo povesti diskusiju o odgovornosti za narušenu sigurnosnu situaciju te načinu na koji se ona može prevenirati i stabilizirati, zaključio je Čampara.