Home » Čeka li Banjaluku saobraćajna revolucija ili kolaps?

Čeka li Banjaluku saobraćajna revolucija ili kolaps?

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković dok mu se započeti radovi obustavljaju od strane republičke inspekcije jer ne posjeduje, kako su rekli građevinsku dozvolu, on najavljuje nove.

Banjaluka, prema njegovim riječima ulazi u saobraćajnu revoluciju. Najnovija odluka je uvođenje jednosmjernog saobraćaja. No, već je naišao na negodovanja odbornika skupštine i njenog predsjednika Ljube Ninkovića. Oni kažu, to nije dobra ideja. Za to vrijeme, građani se svakodnevno bore sa gužvama u saobraćaju.

Banjaluka posljednjih dana svjedoči nesnosnim gužvama u saobraćaju. Najviše zbog izvođenja radova odnosno rekonstrukcije saobračajnica na svakom čošku i zatvaranja ulica. Najnovija koja će se preuređivati zbog uspostavljanja jednosmjernog saobraćaja je ponovo u samom centru grada. Na potezu od “Ekvatora” do zgrade Vlade RS. Gradonačelnik zbog najnovije odluke, moli za strpljenje.

“Kako bismo sve realizovali, potrebni su nam vaše strpljenje, razumijevanje i podrška”, poručuje Stanivuković.

No, ne slažu se svi da je jednosmjerni saobraćaj, pogotovo u pomenutom dijelu grada potreban Banjaluci. U mišljenju se ponovo mimoilaze gradonačelnik i predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Ljubo Ninković.

“Prethodna gradska vlast imala je istu ideju od koje su odustali nakon što je urađena studija koja poikazuje neefikasnost ove promjene”, pojasnio je Ninković.

Da će nove odluke gradonačelnika Stanivukovića dovesti do saobraćajnog kolapsa poručuju i pojedini odbornici.
Sporedne ulice to, kažu, neće izdržati.

“Smatram da nas očekuje saobraćajni kolaps i to je neprihvatljivo”, ističe odbornik socijalista u Skupštini Banjaluke Nikola Vukčevič.

Podsjećamo da su radovi na izgradnji kružne raskrsnice kod “Ekvatora” obustavljeni, zbog kako su rekli u republičkoj inspekciji, neposjedovanja građevinske dozvole. No, pomenuta odluka za gradonačelnika Banjaluke je politička igra.

Trenutno, saobraćaj se u tom dijelu ne odvija. Hoće li i kada biti nastavljeni radovi ili vraćeni u prvobitni položaj, još uvijek se ne zna. Za to vrijeme gradonačelnik poručuje: “Banjaluku nikada niko nije zaustavio!”