Home » Centralna proslava 1. maja ispred zgrade ‘Željezara’ Zenica u stečaju

Centralna proslava 1. maja ispred zgrade ‘Željezara’ Zenica u stečaju

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) odlučio je da ove godine centralnu proslavu 1. maja – Međunarodnog praznika rada organizira okupljanjem članova rukovodstva, sindikalnih aktivista, članova SSSBiH i radnika na platou ispred zgrade uprave preduzeća “Željezara“ Zenica u stečaju.

-S obzirom da je svima jasno u kako se nezahvalnoj i nezavidnoj situaciji nalaze radnici ‘Željezare’, nekadašnjeg industrijskog giganta ne samo u našoj zemlji, već i u Evropi, cilj nam je da s našim kolegicama i kolegama provedemo taj najznačajniji dan u godini za radnike. Da zajedno s njima ukažemo na sve probleme s kojima se trenutno suočavaju oni, ali i svi drugi radnici u BiH – kaže predsjednik SSSBiH Selvedin Šatorović.

Program obilježavanja Međunarodnog praznika rada SSSBiH će započeti u devet sati polaganjem cvijeća na spomenik Đuri Đakoviću ispred Doma sindikata u Sarajevu, a nastavit će se polaganjem cvijeća poginulim borcima Zeničkog bataljona na platou ispred “Željezare“.

Nakon toga uslijedit će i prigodni govori te čitanje Prvomajskog proglasa, kao i druženje do 12 sati s prisutnima, uz porciju tradicionalnog radničkog graha.

Zenicablog.com