Home » Čestitka reisu-l-uleme Kavazovića povodom nove 1440. hidžretske godine

Čestitka reisu-l-uleme Kavazovića povodom nove 1440. hidžretske godine

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović povodom nastupanja nove 1440. hidžretske godine uputio je čestitku muslimanima u BiH i dijaspori.

– Muslimani u Bosni i Hercegovini i svijetu večeras sa zalaskom sunca dočekuju novu 1440. godinu prema hidžretskom kalendaru. Prisjećanje je to i na veliki događaj iz historije islama kada je posljednji Božiji poslanik morao utočište iz paganske Mekek potražiti u malom gradiću Jesribu, budućoj Medini. Poslanik je putem hidžre krenuo u potrazi za slobodom i pravdom podsjećajući nas sve da napretka za pojedinca ali ni za zajednicu nema u društvu koje na ovim principima ne počiva.

  Izetbegović: Tvrdim da će SDA imati 11 ili 12 delegata, čime u vodu pada sporazum Osmorke i HDZ-a

Svim muslimanima i muslimankama u BiH, Sandžaku, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i bošnjačkoj dijaspori, svim imamima i uposlenicima Islamske zajednice čestitao je Novu 1440. hidžretsku godinu uz želju da svima bude sretna i berićetna, “moleći Allaha da muslimanima podari slogu, ujedini njihova srca u dobru, našu Zajednicu učvrsti u napretku, našu Domovinu čuva u blagostanju i miru i svim ljudima ukaže na put sreće i uspjeha, ističe se, između ostalog, u čestitki reisu-l-uleme Kavazovića.

Zenicablog.com