Home » Cikotić: Odnosi ministarstava sigurnosti BiH i Sjeverne Makedonije primjer pozitivne saradnje

Cikotić: Odnosi ministarstava sigurnosti BiH i Sjeverne Makedonije primjer pozitivne saradnje

Odnosi između Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Sjeverne Makedonije, kao i dvije prijateljske države, izuzetno su dobri i pozitivan su primjer uspješne saradnje u regionu – istakao je ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić na današnjem sastanku sa ministrom MUP-a Sjeverne Makedonije Oliverom Spasovskim.

Tokom sastanka u Skoplju istaknuta je važnost saradnje između zemlja regiona u borbi protiv organiziranog kriminala i sprečavanja migracija, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

  Građani u BiH najviše dižu potrošačke kredite, a zaduženi više od 10 milijardi KM

S obzirom na poziciju dvije države na migracijskoj ruti, naglašena je potreba zajedničkog pristupa u upravljanju migracijama, ali i poboljšanja sigurnosti građana dvije države.

Istaknuto je i očekivanje da će geopolitička i geokulturološka pozicija, ali i uloga dvije države, biti prepoznata i vrednovana za ukupni doprinos očuvanja sigurnosti u regionu i Evropi, ali i adekvatno cijenjena u procesu nastavka evropskih integracija i uspostave partnerskih odnosa.