Home » Crnadak: Problem koji Dodik ima s Tužilaštvom BiH je samo njegov

Crnadak: Problem koji Dodik ima s Tužilaštvom BiH je samo njegov

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) reagovao je na izjave predsjenika SNSD-a Milorada Dodika i poručio da opozicija ne vodi nikakvu harangu protiv njega nego žestoko brani NSRS i ovaj bh. entitet.

“Pozivam Dodika da prestane iznositi neistine, zaista je neprikladno za njegove godine, jer zaključak NSRS da se neće usvajati drugi zakoni dok se ne usvoji Zakon o Ustavnom sudu BiH jeste prekršen i to upravo od Dodika i SNSD”, istakao je Crnadak.

Crnadak kaže da, što se tiče pravnog problema koji Dodik ima sa Tužilaštvom BiH, to zaista jeste njegov problem i nije u redu da cijelu Republiku Srpsku povezuje sa tim.

“Nažalost, on ima problem i sa Okružnim tužilaštvom u Banjoj Luci, koje je Dodikovu krivičnu prijavu protiv Christiana Schmidta za lažno predstavljanje proslijedilo u Sarajevo i nije podiglo optužnicu. Schmidt je više puta boravio u Republici Srpskoj i predstavljao se kao visoki predstavnik, čime je eventualno krivično djelo počinio u Republici Srpskoj i mogao je biti procesuiran od strane tužilaca u Republici Srpskoj”, rekao je Crnadak.

Dodao je da su komentari da oni koji nisu glasali za zaključke NSRS nemaju pravo kritikovati njihovo kršenje su toliko glupi, da je na njih teško odgovoriti.

“Kad se nešto usvoji, onda je to obavezujuće za sve, i za one koji su glasali i za one koji nisu. Po njihovoj logici, ko nije glasao za Zakon o saobraćaju ne mora poštovati ograničenje brzine i može ulaziti u jednosmjerne ulice”, zaključuje Crnadak.

Izvor: Klix