Home » Danas je “DAN BEZ AUTOMOBILA”

Danas je “DAN BEZ AUTOMOBILA”

U okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti Grad Zenica također se priključio velikoj kampanji bronjih gradova Evrope koji učestvuju u ovom programu.

Tehnički organizatori programa su Biciklistički klub Zenica, UG Priroda i društvo i Udruženje profesora fizičke kulture.

Kako su pojasnili organizatori, završni dan ovog programa odvija se danas pod nazivom “Dan bez automobila”, kada pozivaju sve javne ustanove i institucije da svedu upotrebu korištenja automobila na minimum.

– Pozivaju se direktori, članovi uprava i ostali zaposlenici da danas ne koriste automobile nego druga prevozna sredstva – kazali su organizatori.

Oni dodaju da će danas u Školskoj uliciu vremenskom terminu od 12 do 16 sati biti obustavljen saobraćaj, ali da planiraju realizirati i brojne druge aktivnosti.

– Uz edukativne radionice koje će se odvijati na samoj ulici promovirat će se alternativni oblici mobilnosti. Organizovat će se promotivna vožnja biciklima. Kolona kreće u 13 sati iz Školske ulice preko Bulevara Eze Arnautovića, Bulevara Kralja Tvrtka te ulicama Zmaja od Bosne, Aska Borica, Branilaca Bosne, Talića brda preko Bulevara Eze Arnautovića gdje se ponovo vraća u Školsku ulicu uz nastavak programa – pojasnili su organizatori.

Tntportal.ba