Home » DARIN EPSILON DOLAZI U ZENICU NA LUNAR FESTIVAL I KOTORSKI KLUB MAXIMUS

DARIN EPSILON DOLAZI U ZENICU NA LUNAR FESTIVAL I KOTORSKI KLUB MAXIMUS

Jedan od lidera svjetske progressive scene upravo je u punom naponu, pa će njegov nastup biti doista intenzivno iskustvo.

Premda su mu prvi glazbeni uzori bili Prodigy, Leftfield, Underworld, Future Sound of London i Orbital, čini se da mu je rodni Chicago usadio house virus, pa je Darin Epsilon ubrzo prešao na taj zvuk. Doduše, u njegovom se slučaju prije svega radilo o progressive stilu kakav plasiraju Paul Oakenfold ili Sasha & Digweed. kako sam kaže: “Ništa me ne uzbuđuje toliko kao kad čujem inspirativnu melodiju. Iskombinirajte to s grooveom i teškim udaraljkama – za mene je to nebesko iskustvo. Progressive house je izrazito razvijen i evoluiran zvuk, pa bih rekao da predstavlja ono najbolje što muzika može pružiti.” Svakako nije ljubitelj EDM varijante ovog stila, a kako je dugo živio u SAD-u smatrao se odgovornim podučiti publiku da istinski progressive nisu Hardwell, Calvin Harris ili Avicii, nego Hernan Cattaneo i Nick Warren.

Darin je ozbiljnu karijeru započeo za vrijeme studija, kad je bio zaposlen kao terenski radnik nekolicine utjecajnih etiketa, vodio radio stanicu na svom fakultetu i uređivao svoj tjedni program. Nakon diplome se zaposlio kao promotor, a s vremenom je postao rezident u tad najpopularnijem čikaškom klubu Vision. Proboj na sceni se dogodio 2011. kad je osvojio DJ Mix natjecanje u organizaciji Johna Digweeda i Beatporta, a uspjeh je zapečatio izdanjima za Sudbeat koji vodi Hernan Cattaneo, te ulaskom na kompilacijska izdanja “Renaissance” koja je miksao Nick Warren.

U međuvremenu se Darin isprofilirao brojnim nastupima diljem svijeta i nebrojenim izdanjima. Nakon prvobitnog preseljenja u Los Angeles, odnedavno je postao i punopravni stanovnik Berlina, za koji kaže da u potpunosti odgovara njegovoj umjetničkoj vibraciji i pruža mu kreativnu slobodu na višoj razini. I dalje vodi svoju radio emisiju Perspectives, kao i etiketu Perspectives Digital, koja je platforma za vrhunski deep, tech i progressive zvuk, a na njoj izdaju majstori kao što su Hernan Cattaneo, Petar Dundov, Third Son, Quivver ili Cid Inc. Čovjek je trenutno u punom naponu snage i prepun optimizma, pa je pravi trenutak da iskusite njegov nastup uživo i okusitenjegov entuzijazam, kao i vještinu i selekciju za DJ pultom!

Darin Epsilon uskoro nastupa na dva događanja na našim prostorima! Najprije, 21.4. dolazi u Crnu Goru, točnije u kotorski klub Maximus, gdje uz njega vrte AudioStorm i Double Needle Project, a cijena ulaznice je 5€. Zatim, 22.4. dolazi na vizionarski Lunar Festival u Zenicu, gdje vrti i Steven Shaden, a ostatak lineupa i cijena ulaznice još nisu poznati, ali o svim ćete detaljima biti obavješteni uskoro!

Klubikon.com