Home » Dario Pekić, ministar MUP-a ZDK: Lično ću insistirati da se Uprava policije odvoji finansijski od Ministarstva unutrašnjih poslova

Dario Pekić, ministar MUP-a ZDK: Lično ću insistirati da se Uprava policije odvoji finansijski od Ministarstva unutrašnjih poslova

Nakon što je odlukom Vlade Zeničko-dobojskog kantona novi policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK postao Rusmir Šišić, dosadašnji Šef odsjeka za privredni kriminal MUP-a ZDK medijima se obratio i ministar MUP-a ZDK Dario Pekić.

Evo danas na sjednici Vlade ZDK donesena je odluka da je Šišić Rusmir novi Komesar MUP-a ZDK. Na prijedlog Nezavisnog odbora izabrali smo prvorangiranog kandidata i Vlada je donijela jednoglasnu odluku.

  Udruženje „DLAN“ Zenica organizovalo Dane otvorenih vrata (FOTO)

Nemam komentara na bilo kakve špekulacije i “rekla kazala” informacije oko ovog imenovanja, ja se bavim ozbiljnim stvarima. Kad je u pitanju priča o politizaciji policije ja sam to prvi put čuo i vidio u nekim medijima i to ne odgovara istini, ali želim drugu stvar da vam kažem i to ekskluzivno:
Ja ću lično insistirati da se Uprava policije odvoji finansijski od Ministarstva unutrašnjih poslova u narednom periodu.

Autor: visoko.co.ba