Home » Dedić: Predsjedavajuća Renić mora konačno zakazati Hitnu sjednicu Gradskog vijeća o NK Čelik

Dedić: Predsjedavajuća Renić mora konačno zakazati Hitnu sjednicu Gradskog vijeća o NK Čelik

Vijećnik Snage Centra Dženan Dedić podnio je na sjednici Gradskog vijeća Zenica inicijativu i zahtjev da Predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica Sanja Renić zakaže Hitnu sjednicu GV na temu rješavanja nagomilanih problema u Nogometnom klubu Čelik.

– Hitna sjednica je planirana u januaru, a onda su se u Čeliku dogodile određene promjene i svi su prestali pričati o Čeliku. Vijeće se iz sjednice u sjednicu bavi drugim, “ispranim” temama, uz namjerno spinovanje i podmetanje određenih krugova, s ciljem da se dugo ništa ne riješi, nego samo pravi spektakl za Tv gledatelje. Čelik nije “riješen problem”, nego su građani, okupljeni navijači i oni koji vole ovaj grad, preuzeli na sebe teret, bez ičije, pa i podrške Grada, kazao je Dedić.

Snaga centra upozorava da je rješenje NK Čelik daleko od rješenja, te da je posebno tijelo Vijeća, koje je formirano pod pritiskom javnosti, trebalo do sada predložiti rješenja za ovaj Klub.

– U predloženom Nacrtu budžeta je manje novca za sport od ranijih godina, do 1. marta Grad Zenica nije inkasirao niti jednu KM od medijski “napumpanih” i obećanih miliona KM od kladionica, a sport uopćeno i sam NK Čelik su daleko od boljih dana koji su obećavani. Zato tražimo da se održi posebna sjednica na kojoj će se umjesto pamfleta podrške utvrditi konkretni potezi na poboljšanju stanja u ovom klubu, smatra Snaga centra.

PRESS SNAGA CENTRA