Home » Delegacija Vlade ZDK boravila u radnoj posjeti Općini Olovo (FOTO)

Delegacija Vlade ZDK boravila u radnoj posjeti Općini Olovo (FOTO)

Članovi Vlade Zeničko-dobojskog kantona, na čelu s premijerkom Amrom Mehmedić, boravili su danas u radnoj posjeti Općini Olovo gdje su s općinskim načelnikom Đemalom Memagićem i njegovim prvim saradnicima razgovarali o međusobnoj saradnji i zajedničkim projektima.

Premijerka Mehmedić je naglasila da je intencija Vlade da se kroz direktne kontakte s općinskim načelnicima i gradonačelnicima upozna s prioritetima i strateškim opredjeljenjima jedinica lokalne samouprave, gdje građani ostvaruju najveći obim svojih potreba.

– Želimo da imamo dobre odnose i komunikaciju sa gradovima i općinama te da zajedno rješavamo uska grla koja opterećuju razvoj jedinica lokalne samouprave, rad privrede i ostvarivanje prava građana. Trudimo se da uvažimo što više zahtjeva sa terena, naročito u dijelu podsticaja, te da ravnomjerno rasporedimo dobra i stvorimo uslove za ravnomjeran razvoj na području cijelog ZDK-a – rekla je premijerka Mehmedić.

Načelnik Memagić upoznao je premijerku i ministre s prioritetima i razvojnim projektima, navodeći da je u fokusu općine izgradnja infrastrukture u odmaralištu “Zeleni vir”, opremanje industrijske zone, dugoročno rješavanje pitanja vodosnabdijevanja, završetak objekta obdaništa, ali i izgradnja novih sadržaja u JZU BRC “Aquaterm”.

Naglasio je da je Općina Olovo zadovoljna održavanjem regionalnih puteva u nadležnosti Zeničko-dobojskog kantona, pozdravljajući najave da su u ovoj godini u kantonalnom budžetu planirana sredstva za izgradnju mosta u naselju Boganovići, rekonstrukciju dijela putne komunikacije Olovo-Han Pijesak te sanaciju klizišta na putu Olovo-Sokolac.

Članovi Vlade do sada su posjetili 11 jedinica lokalne samouprave, a uskoro je planirana posjeta jedinoj preostaloj općini Zeničko-dobojskog kantona – Doboj Jugu.