Home » Delibašić-Alagić (BHI-KF): Ne trebate me isključivati iz stranke, sama podnosim ostavku

Delibašić-Alagić (BHI-KF): Ne trebate me isključivati iz stranke, sama podnosim ostavku

Zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Naida Delibašić-Alagić “prekinula je ćutnju” nakon nekoliko sedmica koliko je njeno ime bilo često navođeno u kontekstu dešavanja u skupštini,a li i unutarnjih previranja koja su rezultirala procesom raspada dijela stranke Fuada Kasumovića BHI – KF (Bosanssko-hercegovačka inicijativa Kasumović Fuad).

Ona je jedan od tri zastupnika ove stranke u Skupštini ZDK koja je napustila Kasumovića, nakon što je to prethodno uradio i Kasumovićev intimus Kenan Uzunović na “višim nivoima vlasti”, ali i još neki dojučerašnji saradnici.

Kako to obično biva u režiji botova ove, ali i većine političkih stranaka,direktno i indirektno, pri samoj pomisli da se razmišlja svojom glavom i ne klima potvrdno na svaku idiotariju čenika, postaješ neprijatelj broj 1., a protiv tebe se počne voditi specijalni rat na društvenim mrežama, uglavnom sa lažnih profila koje vode dobro uhljebljeni stranački poslušnici na fiktivnim pozicijama u općinskim i gradskim administracijama i javnim službama.

Težinu dobija situacija da je meta bezočnih napada i laži mlada žena, kao i činjenica da silna udruženja ženma, nevladine organizacije, međunarodne institucije ćute kada ekipa oko Kasumovića, a nerijetko i sam on, vrijeđa, omalovažava, pljuje i iznosi najgnusnije uvrede prema ženskom polu, ženi pojedincu, ali i svim drugima. O tome naravno ne reaguju ni “dežurna” udruženja za zaštitu, ali ni kolegice i kolege zastupnici.

Zastupnica Delibašić-Alagić večeras je sama navela razloge i podnošenja ostavke na sve pozicije u BHI-KF, a ilustrovala i jednu od “čestitki” koje je dobila u trenucima poroda.

Status objavljujemo uz prethodnu saglasnost autorice, bez ikakvih korekcija.

Šutila sam, ne “gospodo ispravna kako sebe nazivate” ne zbog vas. Šutila sam jer sam bila trudna i u 9 mjesecu, kad sam trebala najviše da uživam ja sam najviše stresa doživljavala zbog vas. Nazivali ste me raznoraznim imenima, pisali i pričali svašta protiv mene. Šutila sam i mislila da ćete prestati. Mislila sam da imate i malo ljudskosti u sebi, i da ćete shvatiti da trudnu ženu ne trebate i ne smijete uznemiravati. Niste stali. Nastavili ste.. Dan pred moj porod ste objavljivali o meni svašta, nastavili ste.. u 10 dana doživjela sam najvecu tugu i najveću radost u životu. Nastavili ste, niste se obazirali ni na to da sam u “četresnici”, da u tom periodu ne smijem i ne trebam biti uznemiravana. Nikad i niko nije stao u odbranu niti mene niti bilo koga drugog, nego stalno ste radili što ste radili. Jel’ mislite da prijetnjama i raznoraznim radnjama kojima se nisu bavili ni oni najpoganiji ljudi na dunjaluku možete ostaviti nekoga sa vama? Ja sam Naida Delibašić-Alagić, kćerka borca patriote i poštenih oca i majke, ne može me niko kupiti a ni zadržati uz sebe na tako fuj načine. Napustila sam SBB onda kad mi se prijetilo, i kad su mi se pravile raznorazne spletke tako ću i sada da učinim. Bog ima za svakog, i za mene i za vas i svima će suditi. Nekima doduše i ovdašnji sud. Ja nikoga nisam izdala a mene su mnogi, i hvala im što u svoj svojoj muci i bolu moram trpiti i dodatno stresove koje mi vi namjerno zadajte. U timu u kojem se nijemo posmatra sve i gdje ne smiju ti ni saučešće izjaviti niti čestitati bilo šta ukoliko im šef ne odobrii, u timu u kojem se samo smišljaju tračevi i kako onesposobiti kolegu koji drugačije misli, i onda kao takvi sire se dalje, u timu u kojem nema kolegijalnosti i u kojem svako sebe gleda a krije se pod izgovorom da gleda opće dobro ja ne želim biti! Ne trebate me isključivati iz stranke, sama podnosim ostavku jer neću dozvoliti sebi da budem u takvoj priči. Ispadaju svi pošteniji i bolji od onih za koje si mislio da su budućnost ovog kantona! Žao mi je samo pojedinih ministara koji su dobro radili svoj posao i koji više neće biti tu, od srca im se želim zahvaliti na saradnji koju smo imali u prethodnoj godini i na svemu do sada urađenom. Benjamin Sinanovic , Danijel Pasic , Edin Hasaničević od srca vam želim sve najbolje u zivotu!
A svi vi koji svoje tvrdnje iznosite javno, biti ćete tuženi. Za ono što pišete, i tvrdite ćete odgovarati, pogotovo za bol koju mi nanosite, u žalosti kao i zbog toga što trpim kao tek porođena žena!
Ovaj screenshot je samo jedan u nizu koji je bio kap koja prelila čašu! Fuj!
Oduvijek sam znala da je politika prljav posao, ali ovoliko prljav nikad!

Izvor: Zenicablog