Home » “Deluks Band” iz Berlina: Uvijek rado dolazimo u BiH

“Deluks Band” iz Berlina: Uvijek rado dolazimo u BiH

Odlična srbijanska pjevačica Biljana Marković posljednjih dana izazvala je veliku pažnju medija u regionu snimanjem dueta „Opraštam ti“ sa legendarnim rokerom Mladenom Vojičićem Tifom.

Finalistica „Zvezda Granda“ za kratko vrijeme pobrala je simpatije publike, a zanimljivo je da je prije dueta sa Tifom snimila i zajedničku pjesmu sa momcima iz „Deluks Banda“ iz Berlina koji čine Aleksandar Vasić Acko, Miloš Vasić Miki, Daniel Miloš Dani i Marko Damjanovski Mark. Pored frontmena Daniela, gitarista Marko je također pjevač u bendu, tako da je njihovu prvu pjesmu otpjevao Daniel, a duet sa Biljanom Marković Marko. Ovaj talentovani kvartet muzičara slovi kao jedan od najbolji balkanskih bendova u Njemačkoj, a sve više nastupaju i u Austriji, Holandiji, Srbiji …

– Momci su odlični. Drago mi je da smo uradili zajedničku pjesmu. Uskoro ćemo naš duet “Sve je to moglo ranije” predstaviti publici.  Muziku je napravio Igor Jotić, dok je tekst i aranžman djelo Nenada Nikolića Patala. Spot smo snimali u Požarevcu – kaže Biljana Marković.

Deluks Band1Članovi „Deluks Banda“ nedavno su svoju prvu pjesmu „Ludilo u ovom gradu“ promovirali na televizijama u BiH i Srbiji, a već sada imaju nekoliko ponuda za nastupe u klubovima u Sarajevu. Pored toga ovaj bend intenzivno radi i na trećoj pjesmi koju će otpjevati Daniel.

– Uvijek smo rado dolazili u Bosnu i Hercegovinu, a nadamo se da ćemo u 2017. godini imati prilike da predstavimo svoje pjesme, ali i šarolik repertoar hitova naših kolega. Mi smo tipičan moderan bend za klubove i splavove. Sarajevo je poznato kao muzički centar u cijelom regionu i tu publika zna prepoznati kvalitet muzičara. Ova postava „Deluks Banda“ je zajedno već tri godine i mislimo da će 2017. godina biti naša – kaže  Aleksandar Vasić Acko.

Spot za njihovu pjesmu „Ludilo u ovom gradu“ možete pogledati na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=eOWXebvPDFg.