Home » Dino Merlin spektakularnim koncertom oduševio publiku u Istanbulu

Dino Merlin spektakularnim koncertom oduševio publiku u Istanbulu

Dino Merlin se nakon osam godina sinoćnjim muzičko-scenskim spektaklom Hotel Nacional na najbolji način vratio u grad na Bosforu u sklopu turneje na kojoj promovira posljednji album Hotel Nacional. Ora Arena, inače prva namjenski dizajnirana i izgrađena turska arena za muzičke sadržaje u Turskoj, dočekala je u punom sjaju Dinu Merlina koji je show-om u trajanju od 2,5 h na nogama držao istanbulsku publiku koja je njega i njegovu ekipu nagradila ovacijama.

Sinoćnji show obilježile su ne samo lijepe pjesme nego i vrhunska ekipa i performans po kojem će ovaj dugo očekivani koncert istanbulskoj publici ostati još dugo u pamćenju.

Koncert je započeo najvećim hitom sa Dininog posljednjeg albuma, pjesmom Školjka. Poslije Školjke redali su se dobro poznati novi i stari hitovi: “Kad čovjek voli ženu”, “Sve dok te bude imalo”, “Laku noć moja mala barbiko”, “Mjesečina”, “Kad si rekla da me voliš”, “Rane”.

Vrhunski nastup i produkcija u Istanbulu
Vrhunski nastup i produkcija u Istanbulu

Kulminacija koncerta desila se tokom izvođenja pjesama “Eh da je tuga snijeg”, “Deset mlađa”, “Bosnom behar probeharao”. Posljednji taktovi pjesama “Zulejha” i “Undo” dovele su atmosferu do usijanja, a i koncert do završetka. Nevjerovatna uzajamna energija publike i Dine daje nadu da do ponovnog susreta neće ponovo proći osam godina.

Uoči koncerta Dino Merlin je za Anadolu Agency (AA) govorio o planovima nakon koncerta u Istanbulu. “I ovog ljeta nas očekuju velike utakmice na velikim terenima – stadioni u Subotici, Ohridu, Tuzli i mnogim drugim. Jako smo zadovoljni dosadašnjim tokom turneje, ali imamo još mnogo mjesta koja nismo posjetili, a koja bismo voljeli”, najavio je Dino Merlin.

Karavana “Hotel Nacional” nakon Istanbula posjetit će 16.7. Suboticu i 23.7.2016. Ohrid u Makedoniji.

AA