Home » Dino Osmić se sa “Sudbinom” vraća na estradu: Priča o ljubavi dobila epilog ekranizacijom u Tuzli, Srebreniku i Minhenu

Dino Osmić se sa “Sudbinom” vraća na estradu: Priča o ljubavi dobila epilog ekranizacijom u Tuzli, Srebreniku i Minhenu

“U ovom gradu”, “Soba”, “Ona je samo broj”, “Sudbina”, “Loša procjena”…. samo su neke od pjesama kojima je publika upoznala tuzlanskog kantautora Dinu Osmića.

Dugo, zbog privatnih obaveza, nije bio u studiju. No, muziku nikada nije zapostavio. Pripremao je nova muzička ostvarenja i sada, kada se ponovo aktivirao u muzičkom svijetu, objavio je jednu od novih pripremljenih pjesama. U pitanju je singl pod nazivom “Sudbina”.

Pjesma je snimljena još u proljeće 2017. godine. Ali tek nakon godinu dana, nakon što je snimio i spot, odlučio je da je objavi.

-U tih godinu dana su se dešavale bitne stvari na privatnom planu, tako da nisam uspio dovršiti projekat do kraja – priča Osmić.

“Sudbina” je snimana u studiju “Amadeus” Sarajevo. Aranžman je radio Marin Meštrović, a kao i do sada, Dino je autor kompozicije i teksta.

-Na pjesmi je sviralo par eminentnih muzičara među kojima su Mujo Behmen (gitare), Ado Vatreš (harmonika), Ivana Đurić (Violina), a prateće vokale pjevala je Dunja Gelineo – otkriva Osmić.

“Sudbina” je priča o životu i ljubavi, onako kako ih Osmić kao autor vidi kroz život koji živi.

-Siguran sam da će oni koji preslušaju pjesmu uživati u kvalitetnoj muzici i iskrenim stihovima – dodaje on.

Spot je snimala ekipa iz Srebrenika “Foto Mehmedović” u ko-produkciji sa TataBrada TV.

-Snimali smo na dvije lokacije u Minhenu u Njemačkoj, gdje mi je sad i trenutna adresa stanovanja, i u okolini Tuzle i Srebrenika. Posebno mi je drago da je ekipa iz moga kraja. Po prvi put sarađujemo, a nadam se da ćemo saradnju nastaviti i ubuduće – njegova su očekivanja.

-A što se tiče gospodina Marina, mislim da smo napravili nastavak i potvrdili kvalitet pjesme “Loša procjena”, koja je itekako ostala zapažena kod publike – zaključuje Dino Osmić.