Home » Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH: Održan seminar na temu „Planiranje i upravljanje kriznim situacijama“

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH: Održan seminar na temu „Planiranje i upravljanje kriznim situacijama“

U sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH u periodu od 30.05. do 01.06.2017. godine, održan je seminar na temu „Planiranje i upravljanje kriznim situacijama“. Seminar je organizovan u saradnji i uz podršku Ureda policijskog atašea pri Ambasadi Republike Francuske u BiH, a predavači su bili pripadnici francuske žandarmerije.

Direkcija je prepoznala potrebu kontinuirane edukacije policijskih službenika, a u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima, redovno provodi aktivnosti u cilju primjene najboljih europskih praksi u obavljanju policijskih poslova, kao što je i organizovanje seminara iz ove oblasti.

U fokusu seminara bile su metode i postupanja policijskih službenika kod osiguranja važnih događaja, tj. planiranih i neplaniranih događaja koji predstavljaju sigurnosni izazov za agencije za provođenje zakona.

Pored policijskih službenika Direkcije, na seminaru, su sudjelovali policijski službenici iz Državne agencije za istrage i zaštitu, Granične policije BiH, Službe za poslove sa strancima, MUP-a Republike Srpske, Federalne uprava policije, MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i MUP-a Tuzlanskog kantona, kojima su na kraju obuke uručeni i certifikati.

Ovaj vid razmijene znanja i iskustava predstavlja nastavak uspješnje saradnje Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH sa Ambasadom  Republike Francuske u BiH.

 

 

 

                      DIREKCIJA ZA KOORDINACIJU POLICIJSKIH TIJELA BiH