Home » Đemila Gabriel posjetila osnovce u Prozoru, Stocu i Blagaju: Imamo talentiranu djecu u koju moramo puno više ulagati

Đemila Gabriel posjetila osnovce u Prozoru, Stocu i Blagaju: Imamo talentiranu djecu u koju moramo puno više ulagati

Đemila Gabriel, počasna konzulica BiH za regiju Novi Južni Vels u Australiji, u okviru humanitarnog angažmana u našoj zemlji nastavlja sa aktivnostima koje uključuju obilazak, informiranje i iznalaženje načina za podršku svim kategorijama stanovništva u BiH, a pažnju pored starih osoba posljednjih dana posvećuje i najmlađima.

Gabriel je tako obišla osnovne škole u Prozoru, Stocu i Blagaju, gdje se upoznala sa problemima sa kojima se susreću osnovci u ovim gradovima.

– U svim školama djeca su nam organizirala prigodne programe. Pjevala su i igrala, a i učinila da sam stalno nasmijana i raspoložena. Zbog njih sam se barem na trenutke vratila u svoje djetinjstvo. Na mladima svijet ostaje, a mi stariji moramo se maksimalno potruditi da im obezbijedimo što bolju budućnost. Upoznala sam mnogo talentirane djece, i sigurno da će oni izrasti u uspješne sportiste, doktore, inžinjere… Naravno, za to su im potrebni bolji uslovi za obrazovanje, i puno više ulaganja u njih, kako bi održali korak sa Evropom – rekla je tom prilikom Đemila Gabriel.