Home » Dodik i Vučić: Dejtonski mirovni sporazum suština funkcionisanja Bosne i Hercegovine

Dodik i Vučić: Dejtonski mirovni sporazum suština funkcionisanja Bosne i Hercegovine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Dejtonski mirovni sporazum suština funkcionisanja Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i da će uvijek podržati dogovor sva tri konstitutivna naroda, uz poštovanje Dejtona.

Vučić je poslije sastanka u Beogradu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom rekao da je danas razgovarano o svim važnim pitanjima odnosa Srbije i Republike Srpske.

– Dodik me je upoznao o njegovom viđenju stanja i odnosa kako u BiH, tako i o odnosu prema Republici Srpskoj, borbi i pokušajima Republike Srpske da sačuva svoja prava i obaveze iz Dejtonskog sporazuma – rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vili “Mir” u Beogradu.

Vučić je najavio da se kreće u izgradnju dva memorijalna centra, u Donjoj Gradini i Beogradu.

Predsjednik Srbije je čestitao Vaskrs svim pravoslavnim vjernicima u Srbiji, Republici Srpskoj i svuda gdje oni žive.

– Želim svma dobrodošlicu i srećan predstojeći Vaskrs, da ga u miru, zdravlju i veselju provedete. Želim srećan Vaskrs svim pravoslavnim vjernicima u Srbiji, Republici Srpskoj i svuda gdje oni žive uz tradicionalni pozdrav Hristos vaskrse! – poručio je Vučić na konferenciji za novinare.

Predsednik RS Milorad Dodik zahvalio je predsedniku Aleksandru Vučiću jer uvijek, kako je rekao, nađe vrijeme i prostor za razgovore.

– Upoznao sam predsjednika Vučića sa unutrašnjim problemima u BiH, koji su kuluminirali bezobraznim načinom rješavanja imovine – rekao je Dodik.

Ukoliko se, kaže, bude insistiralo na tome, mi nećemo biti u mogućnosti da razgovaramo sa  investitorima.

– Sve što hoćemo jeste da se poštuje Dejtonski sporazum, Ustav RS, poštovanje celovitisti BiH – rekao je Dodik.

Sastanku sa predsjednikom Srbije i Republike Srpske je prisustvovao i ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Izvor: bhrt.ba