Home » Dom za stara lica Zenica: Ko štiti direktora Kemala Efendića?

Dom za stara lica Zenica: Ko štiti direktora Kemala Efendića?

Na narednoj sjednici Gradskog vijeća Zenica, zakazanoj za 24. oktobar, vijećnici će, između ostalog, raspravljati o Planu aktivnosti Doma za stara lica Zenica za tekuću godinu.

Iako je na čelu ove ustanove Kemal Efendić, direktor koji će ostati zapamćen po skandalu s ucrvalim kurbanskim mesom, koje je najprije skladištio sa svinjskim, a završio je Medresu, ali i po tome što mu je propalo pet paleta kisele vode, izvjestilac po ovoj tački dnevnog reda bit će Bernada Mujkanović, koja je, inače, prošle godine bila vršilac dužnosti direktora Doma.

Ova apsurdna odluka dodatno je zgrozila javnost u Zenici. Niko ne može vjerovati da Efendić, zbog brojnih propusta i nesavjesnog rada, do sada nije smijenjen, ali i da ga, očigledno, na ovaj način, neko štiti od pojavljivanja pred vijećnicima, koji imaju mnogo pitanja za njega.

  • Vijećnici će raspravljati o Planu aktivnosti Doma za stara lica Zenica za tekuću godinu - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
    Vijećnici će raspravljati o Planu aktivnosti Doma za stara lica Zenica za tekuću godinu(Avaz)

Ucrvalo kurbansko meso, njegovo neadekvatno zatrpavanje na nekoliko lokacija, zapošljavanje radnika bez konkursa, propalih pet paleta kisele vode, skladištenje mesa u objektu koji ne ispunjava propisane veterinarsko-zdravstvene uvjete (utvrđeno inspekcijskim nadzorom, op. a.), samo su neka od pitanja na koja Efendić treba dati odgovore vijećnicima.

No, bit će ovo druga sjednica Gradskog vijeća na kojoj se, otkako je “Dnevni avaz” otkrio aferu s kurbanskim mesom, iz samo Efendiću i Fuadu Kasumoviću, prvom čovjeku Grada Zenice, poznatih razloga, direktor Doma neće pojaviti.

Da li neko, uistinu, štiti Efendića ili, ipak, smatraju kako nije sposoban da izvijesti Vijeće o Planu aktivnosti ustanove na čijem je čelu, ostaje misterija. Kakogod, javnost smatra da je funkciju, za koju se ispostavilo da je prevelik zalogaj za njega, davno trebao staviti na raspolaganje.

Avaz.ba