Home » Donacija Preventa Kantonalnoj bolnici Travnik

Donacija Preventa Kantonalnoj bolnici Travnik

Prevent Grupacija je danas uručila donaciju Kantonalnoj bolnici Travnik, te tako nastavila svoje društveno odgovorno djelovanje u lokalnim zajednicama. Radi se o donaciji ultrazvučnih sondi za urinarnu i abdominalnu dijagnostiku kojim će se doprinijeti poboljšanju uvjeta u pružanju zdravstvenih usluga.

„Zahvaljujući ovoj donaciji pacijenti iz SBK neće više morati ići u druge kantone kako bi dobili uslugu na vrhunskom nivou kada je u pitanju ultrazvuk urinarnog i abdominalnog trakta. Naš stručni tim ljekara je sada dobio opremu za efikasan i precizan pregled kojim ćemo poboljšati uslugu prema pacijentima i omogućiti im rano dijagnosticiranje određenih oboljenja što će naravno doprinijeti i njihovom uspješnijem liječenju“ izjavio je direktor Bolnice dr. Mirsad Granov tokom ceremonije uručenja opreme.

Prisutnima se obratila i šefica Odjela pedijatrije prim.dr. Enisa Čaluk koja je ovom prilikom istakla da se radi o vrijednoj donaciji koja će upotpuniti trenutnu opremu i ojačati uslugu prema krajnjim korisnicima među kojima su i djeca. Povodom Dana žena, prim.dr. Čaluk je istakla kako vjeruje da će žene nastaviti graditi uspjeh u svim oblastima društva i na taj način jačati svoj status, ali i kompletnu BiH.

U ime Prevent Grupacije,  prisustvovali su Haris Rahman, član Uprave i Mensur Imširović, direktor Prevent Travnika koji su tom prilikom istakli kako ova donacija predstavlja nastavak aktivnosti Prevent Travnika kada je u pitanju podrška razvoju lokalne zajednice i poboljšanju uvjeta življenja u njoj. „Kao građanin Travnika i predstavnik vodećeg privatnog subjekta na ovom području želim izraziti zadovoljstvo što smo danas ovdje da pomognemo stvaranju kvalitetne i efikasne zdravstvene usluge Kantonalne bolnice“ istakao je direktor Imširović.

Prevent grupacija u Travniku proizvodi modnu konfekciju i zapošljava blizu 300 uposlenika. Kontinuiranim ulaganjem u razvoj poslovanja i strateškim opredjeljenjem za podršku društvenoj zajednici, ova kompanija bilježi rast poslovanja i širenje tržišta.