Home » Druga generacija policajaca DKPT-a položila zakletvu u Mostaru

Druga generacija policajaca DKPT-a položila zakletvu u Mostaru

U sjedištu Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru u petak je održana svečana promocija druge generacije kadeta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH u činu ”policajac”, kojom prilikom su im uručeni certifikati o uspješno završenoj policijskoj obuci.
Ukupno 50 kadeta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH je uspješno završilo temeljnu policijsku obuku prvog nivoa za sticanje čina ”policajac”, te će svoja stečena znanja primjenjivati u obavljanju poslova i zadataka iz nadležnosti Direkcije.

Tokom svečanosti, kadeti Direkcije u činu ”policajac” su zajedno sa 20 kadeta Granične policije BiH u činu ”mlađi inspektor”, položili svečanu zakletvu pred zamjenikom ministra bezbjednosti Mijom Krešićem.

Direktor Direkcije Mirsad Vilić je u svom obraćanju istakao važnost ovog događaja, jer će ovo pojačanje značajno doprinijeti jačanju postojećeg policijskog sastava Direkcije te dati novu snagu u izvršavanju poslova i zadataka iz nadležnosti Direkcije.

  Svaki stanovnik BiH u prošloj godini u prosjeku proizveo 356 kg komunalnog otpada

”Budite oni koji će poštovati Ustav Bosne i Hercegovine, zakone i druge propise. Svoju policijsku dužnost obavljajte odgovorno na nepristrasan i zakonit način, i promovišite razvoj i očuvanje demokratskog društva, ljudskih prava i osnovnih sloboda. Neka profesionalizam, stručnost i poštovanje ličnosti građana budu osnovni postulati vašeg rada”, poručio je Vilić.

Tokom ove svečane ceremonije, zamjenik ministra bezbjednosti i direktori Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu, Granične policije BiH i Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova potpisali su Memorandum o implementaciji sistema učenja na daljinu (e-learning). Ovaj sistem ima za cilj unapređenje kompetencija i integriteta policijskih službenika i ukupnih operativnih kapaciteta policijskih tijela naše zemlje kroz stalnu obnovu znanja.

Klix.ba