Home » Džemidžić: Igraće reprezentacija još u Zenici, ali nećemo dozvoliti nikome da nas omalovažava i vrijeđa

Džemidžić: Igraće reprezentacija još u Zenici, ali nećemo dozvoliti nikome da nas omalovažava i vrijeđa

Generalni sekretar N/FS Bosne i Hercegovine, Adnan Džemidžić, rekao je jutros za naš portal da Savez neće odustati od igranja u Zenici, ali da nikome neće dozvoliti da ih sa tribine vrijeđa i omalovažava.

– Saradnja sa Gradskom upravom Zenica koja još uvijek formnalno-pravno upravlja stadionom je bila na najnižoj razini u posljednjem periodu. Zašto je to tako neka Uprava da odgovor. Realizacija postavljenih zahtjeva od strane UEFA za utakmice Lige nacija i utakmica baraža na Bilinom polju je bila neophodna i nužna. Nismo imali partnera u ovoj priči, ali smo iskoristili sve svoje resurse kako bismo obezbijedili uslove za nesmetano odigravanje utakmice. Nije ovo marketinška reklama za Savez jer je Savez u prethodnom periodu od 2004. godine uložio 3.5 miliona KM u stadion Bilino polje. I to su činjenice. Neće Savez nikada napustiti Zenicu. Naprotiv, igraće reprezentacija u ovom gradu i dalje, ali nećemo dozvoliti nikome dozvoliti da nas omalovažavaju i psuju, posebno pojedinci koji su bili uniformisani na tribinama i koji su konstantno vrijeđali naše igrače. To im nećemo dozvoliti, rekao je generalni sekretar N/FS BiH, Adnan Džemidžić.

Podsjećamo, tenzije su porasle nakon utakmice BiH – Nizozemska, gdje su vrijeđani fudbaleri na terenu. N/FS BiH se juče obratio pismom gradonačelniku Zenice, Fuadu Kasumoviću, a potom je stigao i odgovor od NK Čelik.

Autor: oslobođenje.ba