Home » Dževad Hamzić v.d. direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK

Dževad Hamzić v.d. direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK

Nakon provedene konkursne procedure za izbor direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona (ZZOZDK), Vlada ZDK imenovala je danas, na prijedlog ministra zdravstva Dragoljuba Brenje (SBB-Fahrudin Radončić), zaposlenika ove ustanove dipl.ecc. Dževada Hamzića (SBB-Fahrudin Radončić) iz Zenice za vršioca dužnosti direktora ZZOZDK.

Begić: Ostaje u ZZOZDK?!
Begić: Ostaje u ZZOZDK?!

Hamzić je imenovan umjesto Senaida Begića (SDP) iz Doboj Juga, kojem u petak istječe mandat. Hamzić je, kako se ističe u saopćenju za javnost iz Vlade ZDK, imenovan na kraći period, do okončanja konkursne procedure i najduže na period od tri mjeseca. Begić bi, navodno, trebao ostati na poziciji zamjenika direktora ZZOZDK.

Zanimljivo je kako predsjednik Upravnog odbora ove ustanove Jasmin Mahmutović (SBB-Fahrudin Radončić) iz Zavidovića, a koji se i sam bio prijavio na konkurs koji je zaključen prije 10- tak dana, kako nam je priznao, ne zna ništa o imenovanju v. d. direktora Hamzića niti zašto nije izabran direktor u punom kapacitetu.

-Nas niko nije konsultirao niti pitao. Kako su nama objasnili u Stručnoj službi ZZOZDK, imenovanje direktora je u nadležnosti Ministarstva zdravstava ZDK, koje je i raspisalo konkurs, dok UO samo imenuje zamjenika direktora.

Međutim, imam saznanje da je Vlada ZDK, na svojoj sjednici od petka, 18. marta, smijenila i nas, odnosno UO, mada ta vijest nije objavljena ni na službenoj stranici Vlade ZDK, niti je na dnevnom redu ta tačka trebala i biti razmatrana- kaže Mahmutović, koji dodaje kako je sve obavijeno nekim velom tajne.

On dodaje i kako su jučer imali vanrednu sjednicu Upravnog odbora, na kojoj su usaglasili stav prema javnosti, ali koji će objaviti nakon što budu saznali stav resornog ministarstva i Vlade ZDK. Mandat aktuelnom UO, kaže, istječe tek naredne godine.

V.d. direktor ZZOZDK Hamzić je i aktuelni vijećnik Gradskog vijeća Zenice, u koji je ušao sa liste Stranke za narod BiH, ali je istupio iz članstva nezadovoljan sklapanjem sporazuma o ujedinjenju sa A-SDA strankom te je sada nezavisni vijećnik. Svojevremeno je bio zastupnik ispred Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Skupštini ZDK. Krajem prošlog mjeseca obznanio je i da pristupa Savezu za bolju budućnost- Fahrudin Radončić.

Redakcija