Home » Edin Hadžipašić novu pjesmu posvetio supruzi Adelini

Edin Hadžipašić novu pjesmu posvetio supruzi Adelini

Edin Hadžipašić, pjevač porijeklom iz Velike Kladuše koji živi u Njemačkoj, dugi niz godina bavi se muzikom i do sada je snimio nekoliko pjesama kojima je privukao pažnju muzičke javnosti, “Pojava”, “Ćuprija”, “Majka”, “Razočaran”, na kojoj je sarađivao sa Peđom Medenicom, a numeru Halida Bešlića “Miriše bol” obradio je i predstavio u pop fazonu.

Publiku osvaja odličnim vokalom i emocijom kojom iznosi svaku pjesmu, a nedavno je završio snimanje nove pjesme naziva “Za Adelinu”. Hadžipašić je napisao tekst za kompoziciju koju je posvetio svojoj supruzi, muziku je radio Mirzad Pervanić Migos, dok je za aranžman zaslužan Džemo Novaković u čijem studiju Gemini Records je snimana pjesma.

– Sve moje prethodne numere su praćene spotovima koji na najbolji način zaokružuju priču i dočaravaju poruku pjesama. Za kompoziciju “Za Adelinu” planiramo video koji će se snimati u Frankfurtu i Minhenu. Za tu priliku bit će korišteni kostimi iz Narodnog pozorišta u Sarajevu- otkriva Hadžipašić te dodaje da se nada da će publika dobro prihvatiti novi singl kao i sve njegove prethodne.