Home » Elmir Duvnjak, vijećnik NES-a u GV Zenica: Izgleda da sada više ne smijemo reći ni da smo napadnuti!

Elmir Duvnjak, vijećnik NES-a u GV Zenica: Izgleda da sada više ne smijemo reći ni da smo napadnuti!

Elmir Duvnjak, kandidat NES-a za Parlament FBiH na predstojećim izborima, ali i aktuelni vijećnik ove stranke u Gradskom vijeću Zenica, danas se na društvenim mrežama oglasio na temu govora mržnje. Njegov status sa FB-a prenosimo u cjelosti:
“Kao da nije dovoljno to što su demobilisani borci i ratni vojni invalidi napušteni, kao da nije dovoljna sramota da se mjesec dana provedenih na ratištu cijeni nevjerovatne 4KM, kao da nije dovoljno što su porodice šehida napuštene i zaboravljene, kao da nije dovoljno što se nisu borili za one koji su se borili za nas, nego izgleda da sada ne smijemo reći ni da smo bili napadnuti.
Govor mržnje je ako kažemo da su nas ubijali, govor mržnje je ako kažemo da su postojali logori, govor mržnje je ako kažemo da zaboraviti ne smijemo i nećemo da su u Ahmićima ubijeni otac i majka jednim metkom, dok su djeca bila primorana da gledaju.
Govor mržnje je ako kažemo da su razvrstavali muškarce i žene. Strašno je pomisliti iz kojeg razloga, a kamoli napisati, iako svi znamo zašto.
Govor mržnje je ako kažemo da su stradali civili zbog granatiranja, da je od granata ispaljenih sa položaja HVO-a ubijeno 15, a ranjeno 50 civila u centru Zenice.
Govor mržnje je ako kažemo da ne želimo da nas vode oni koji nas ne vole, oni koji Bosnu i Hercegovinu ne osjećaju svojom domovinom bez obzira na vjeroispovijest, što ne vjerujemo da nam državu mogu graditi oni koji su je rušili.
Suživot DA, zaborav NE!
To su činjenice, a ne govor mržnje.”