Home » Engleski Swindon Town testirao Bosanca Enesa Tandirovića

Engleski Swindon Town testirao Bosanca Enesa Tandirovića

Enes Tandirović, talentovani nogometaš švedskog Degerforsa IF i potencijalni juniorski reprezentativac BiH, napreduje krupnim koracima ka prvoj ekipi. Već od početka sezone on je prekomandovan u U-21 ekipu gdje je igrama zauzeo standardno stopersko mjesto. Pored odličnih igara u odbrani, Tandirović često učestvuje u prekidima i daje golove, tako da je u dosadašnjem dijelu sezone drugi strijelac ekipe sa pet golova, uglavnom postignutih glavom.

Trener Stefan Jakobsson je zadovoljan Tandirovićevim napretkom i očekuje da u narednom periodu pokaže raskošni talenat i neupitno nogometno znanje. Odlične igre Tandirovića nisu promakle skautima fudbalske akademije engleskog trećeligaša Swindon Towna, koji ima saradnju sa Degerfors akademijom.

Tandirović je tako nedavno bio gost nogometne akademije Swindon Towna, gdje je u toku pet dana imao priliku da pokaže svoj talenat. Treneri Swindon Towna su pozitivnim ocijenili Tandirovićeve kvalitete sa komentarom da je rođeni engleski stoper, neustrašiv u duelima i jak u skok igri i rado bi ga vidjeli u njihovom dresu.

– Nadam se ponovnom pozivu selektora Karačića za naredne prijateljske utakmice naše juniorske reprezentacije. Drago mi je što sam imao čast da budem na nekoliko okupljanja u kampu u Zenici – kaže Tandirović.

Enesov uzor je bio i ostao fenomenalni stoper Emir Spahić.

– Od Spahe svi mogu učiti kako se igra u najdražem dresu. On je igrač kojeg bi željeli svi. Posebno mi gode i pohvale trenera u Švedskoj. Nedavno je trening Degerforsa posmatrao i legendarni trener Sven – Goran Eriksson. On je na početku uspješne karijere vodio Degerfors još davne 1977. godine. Trener mi je poslije rekao da me je i Eriksson pohvalio. To nije mala stvar – kaže Tandirović.